Promovarea produselor si serviciilor romanesti la nivelul cerintelor U.E.

                Universitatea din Craiova (U.C.V.) si RENAR organizeaza evenimentul PROMOVAREA PRODUSELOR SI SERVICIILOR ROMANESTI LA NIVELUL CERINTELOR UE vineri, 17 martie 2017, la Universitatea din Craiova, str. A. I. Cuza nr. 13 in Sala Albastra cu incepere de la ora 10.30.

                In cadrul acestui eveniment, dl. Prof. univ. dr. h. c. Fanel Iacobescu, Presedinte RENAR, va sustine Conferinta “Consideratii privind aplicarea politicilor Organismului National de Acreditare - RENAR”; Colaborarea cu mediul de afaceri.

                Actiunea se adreseaza agentilor economici din regiunea de dezvoltare S-V Oltenia si isi propune sa prezinte noutati in domeniul standardizarii si conformitatii europene, aplicarea lor asupra produselor si serviciilor romanesti in vederea cresterii competitivitatii pe piata U.E. si, implicit, a valorii adaugate in regiune. De asemenea, va fi incheiat si un protocol de colaborare intre cele doua institutii, Universitatea din Craiova si RENAR.

Oltenia – pol de fabricatie si conceptie

                Camera de Comert si Industrie Dolj impreuna cu Universitatea din Craiova organizeaza, in perioada 25 – 26 noiembrie 2016, ciclul de evenimente Oltenia – pol de conceptie si fabricatie adresat agentilor economici din regiunea de dezvoltare S-V Oltenia. Actiunea se inscrie in strategia de apropiere a mediului academic de mediul socio-economic.

                Ciclul de evenimente va cuprinde:

-          Expozitia “Fabricat in Oltenia” – cu produse/servicii concepute si/sau fabricate de agentii economici din regiune;

-          Expozitie de inventica – solutii pentru competitivitate;

-          O sesiune de prezentare a oportunitatilor de finantare;

-          O serie de workshopuri care vor urmari promovarea produselor proprii, a brandurilor, a bunelor practice de marketing, precum si a colaborarilor de tip win-win intre agentii economici sau intre acestia si mediul economic. Tematicile workshopurilor sunt: Modele de dezvoltare sustenabila pentru agricultura, horticultura si procesarea alimentelor; Tehnologii de informare si comunicare – TIC. De la educatie la business; Noi tehnologii in industriile energetic si electrotehnica; Servicii, tehnologii si produse pentru orase inteligente.

Vor avea loc intalniri de tipul B2B si B2C pentru crearea de parteneriate cu scopul dezvoltarii de noi produse, de a transfera agentilor economici rezultate ale inventicii, inovarii si cercetarii – dezvoltarii si Seminarul  “Cooperarea international prin reteaua EEN – Entreprise Europe Network” organizat sub egida proiectului RO-Boost SMEs.